Rob Bouwman
Mail voor nadere informatie
Het zuidelijk licht

Rob, geboren in Indonesië was als klein kind al in de ban van het licht dat door de ochtendnevels heen het landschap kortstondig een geheimzinnige betovering geeft. Hij voelt de natuur als zijn huis, ook in Nederland maar vooral in Zuid-Frankrijk en het Toscaanse deel van Italië waar het licht in de namiddag het land in goud lijkt te veranderen. Gedreven door de tijd maakit hij zijn coloristische notities in het veld om die verder in zijn atelier uit te werken. Hij noemt zichzelf graag een colorist, zijn schilderijen hebben een impressionistisch karakter en zijn in een kenmerkend handschrift geschilderd, vanuit het donker naar licht.

Rob heeft les gehad bij Ars Aemula Naturae in Leiden, zelden zal de naam van de schildersacademie, de kunst neemt het op tegen de natuur, zo bij een kunstenaar en zijn werk hebben gepast.

In de galerie hangt er momenteel werk van zijn zwerftochten door Toscane, Umbrië, Lazio en Abruzzo hier legde hij impressies vast van de gloed van het vroege najaarslicht op de heuvels, cypressen en dorpen uit Italië.
 
Een eerdere periode toont werk uit het Zuiden van Frankrijk. Tussen Montelimar en Nyons bloeit de lavendel in opmerkelijk verschillende settings. Op zijn zwerftocht langs stadjes, dorpen en gehuchten – tot aan de abdij van Senanque voorbij Carpentras – schilderde Bouwman lavendelvelden. “Steeds weer een grote uitdaging”, zegt hij, “die velden in hun schoonheid en strakheid schilderen betekent voortdurend balanceren tussen kunst en kitsch.”

In de Gers, een weinig bekend gebied niet ver van de Pyreneeën, werd Rob Bouwman getrokken door de uitgestrekte gierst- of sorgotvelden, die de heuvels een bruinrode kleur geven. “Dat geeft het landschap in de nazomer een heel eigen karakter. Onder bepaalde lichtomstandigheden gloeien de heuvels bloedrood op, vandaar de verwijzing naar ‘het rode koren’ in sommige titels.”De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Rob Bouwman

De Beeldenstorm galerie beeldentuin - Rob Bouwman
Landgoed Maple Farm
De Beeldenstorm - Roosendaalsebaan 4
4744 SM Bosschenhoofd (Roosendaal) - Provincie Noordbrabant
Tel nr 0031 (0)165-340333 - email adres NVDBS@freeler.nl