Varia

galerie de Beeldenstorm - bosschenhoofd

Kunstkopen
Presentatie bij u thuis
Kunst in bedrijf
Lijsten en console
Boeken
Aankoop kunst
Onderhoud bronzen beeld
Privacyverklaring


Kunstkopen

Indien een bepaald beeld of schilderij wordt gekocht, wordt er een rode stip op het informatie kaartje wat bij het werk hangt geplakt. De koper ontvangt per omgaande een factuur voor het aangekochte werk en betaald het aankoopbedrag binnen 10 dagen. Het werk kan dan in de week opvolgend na de laatste dag van de betreffende expositie worden opgehaald. Of op een later tijdstip als de koper dit beter uitkomt dit na overleg met de galerie. Tijdens de expositie zijn de werken verzekerd en krijgt de koper bij onverhoopte diefstal of schade het aankoopbedrag terug. Na de laatste expositiedag is het werk niet meer verzekerd. Indien de koper het aangekochte werk later ophaalt, draagt de Beeldenstorm daar alle zorg voor, maar zijn genoemde risico's voor de koper. Werken worden verkocht zoals zij geexposeerd zijn al dan niet met lijst.
De optie

Indien u om wat voor reden dan ook een werkstuk overweegt te kopen, maar u heeft nog wat tijd nodig om te beslissen, dan kunt u een optie nemen. Er wordt dan een groene stip bij het kunstwerk geplakt. U heeft dan recht van eerste koop. Doorgaans geldt dat voor de duur van een week. Als echter iemand anders binnen die tijd het betreffende werk zeker wil kopen, verplicht De Beeldenstorm zich om eerst contact met u op te nemen. Hoe lastig ook in voorkomende gevallen dient u op dat moment wel direct een beslissing te nemen.

De prijsstelling in de galerie is inclusief 6 % BTW

Galerie De Beeldenstorm is aangesloten bij de Mondriaan Kunstkoop regeling
meer informatie vindt u hier. > kunstkoop regeling


Presentatie bij u thuis (proef plaatsing)

De keuze voor een schilderij of beeld is niet eenvoudig. Of iets wel of niet past in het interieur laat zich soms moeilijk inschatten. Harmonieert de kleur van het kunstwerk met de sfeer van uw woning. Is het te groot of juist te klein. Soms lijkt het kunstobject kleiner in de galerie dan in werkelijkheid bij u thuis. Dit gaat zeker op voor sculpturen geplaatst hier op de beeldentuin, ogenschijnlijk juist van formaat kan in de eigen tuin een heel ander beeld opleveren. Daarom bieden wij altijd de gelegenheid om het schilderij of het beeld van uw keus bij u thuis te presenteren. U hoeft zich niet in te leven naar hoe het staat of past.in de sfeer van uw eigen woning. U ervaart het ter plekke. Blijkt de keus niet juist, geen probleem, wij verlenen deze service geheel vrijblijvend en op afspraak. Het behoord tot de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te presenteren ten einde tot een weloverwogen keus te komen.


Kunst in bedrijf; de taak van de galerie!

Mogelijk bent u al lang op zoek naar passende kunst voor uw bedrijf, een bijzonder beeld bij de entree of voor in de vergader ruimte, een sterke serie schilderijen of lithografieŽn? Zeker is dat kunst bijdraagt tot een beter werkklimaat. Uw klanten en medewerkers zullen het waarderen in een verzorgde, aangeklede en originele ambiance te vertoeven.

De keus van het type werk is  te vaak te subjectief en wordt door een kleine groep binnen een bedrijf bepaald. De kwaliteit is echter nooit subjectief!
Net als bankieren is kunst selecteren een vak. Hier komt de taak van de galerie in beeld.

Een kwalitatief sterke en samenhangende kunstinrichting, afgestemd op de bedrijfsidentiteit en de bedrijfscultuur vraagt om expertise en om inzicht in de hedendaagse kunstwereld.

Wat kan de Beeldenstorm precies voor u betekenen en welke rol spelen wij in de bemiddeling met de hedendaagse kunstwereld? Dit wordt het snelst duidelijk in een persoonlijk gesprek op de Beeldenstorm of bij u in uw bedrijf.

Zo kunt U bij de Beeldenstorm terecht voor advies en bemiddeling bij aankoop van een enkel kunstwerk, maar ook bij het aanleggen van een hele collectie, wisselende tentoonstellingen in uw bedrijf of relatie/ jubileum geschenken ( speciaal vervaardigd ; unica of in gelimiteerde   in oplage ).
 

Of voor het maken van grafiek in opdracht. In kleine oplage gedrukt en bijzonder als einde jaarsgeschenk of bij speciale gelegenheden.

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over werkwijze, huurvoorwaarden & tarieven kunt u contact opnemen met Paul F.T.M. Sevenhuysen – Tel. 0165 340333.


Lijsten en console

Lijsten en console zijn een service artikel voor de galerie. Bij aankoop van een werk kan de Beeldenstorm adviseren en de bestelling hiervan verzorgen.


Boeken

De monografien van kunstenaars die exposeren zijn in te zien op de galerie.Aankoop kunst

De galerie koopt van een beperkt aantal kunstenaars werk in, neem contact op voor meer informatie.

Onderhoud aan bronzen beelden

Beeld buiten
U bent de gelukkige eigenaar van een gepatineerd bronzen beeld. Gepatineerd betekent: kunstmatige oxidatie welke wordt aangebracht als het beeld geheel is afgewerkt. De niet edelmetalen waar brons er een van is, zal onder invloed van de elementen een zekere mate van oxidatie ondergaan. Denk aan de invloed van (zure) regen, wint, stofdeeltjes en in mindere mate UV straling van de zon. Deze tasten het oppervlak aan, dit is een natuurlijk proces. De aantasting vindt plaats aan de oppervlakte, dus de patina en combinatie met de onderliggende bronzen huid.

Bij aanschaf ziet het beeld er mooi uit, maar naar verloop van tijd kan het gebeuren dat het beeld doffer wordt of zelfs andere tint krijgt.  Het beeld zelf wordt hierdoor beslist niet aangetast in zijn vorm. Het betreft alleen de patina in combinatie met de onderliggend bronzen huid van het beeld, die beÔnvloed wordt.

Los van de weersinvloeden zijn vogelpoepjes een punt van aandacht, mocht er een vogelpoepje op het beeld komen, dit met wat lauw water en een zachte spons verwijderen. En goed naspoelen met water. Gebruik is geen geval heet water dit lost de waslaag op!

De patina conserveren:
Het beeld wordt geleverd met een of twee lagen was die de patina afsluiten van de elementen. Zaak is deze was laag zo goed als mogelijk te onderhouden. Het onderhoud is vrij eenvoudig een of twee maal per jaar het beeld schoonmaken met wat lauw water en een zachte spons (schuursponsjes zijn uit den boze). Vervolgens wachten tot het beeld goed droog is hierna de oppervlakte met een zachte doek van was voorzien. Opnieuw een dag wachten en de was licht uitpoetsen met een zachte doek. De was soort die u hiervoor het best gebruikt is een blanke bijenwas of meubelwas welke geschikt is voor blank onbehandeld hout. Geen auto was of andere synthetische was soorten gebruiken.  Voor en najaar zijn de aangewezen periodes voor een schoonmaakbeurt.


Beeld binnen
Een bronzen beeld wat binnen staat heeft nauwelijks onderhoud anders als het regelmatig afstoffen. De waslaag slaat niet weg in het beeld dus deze hoeft niet onderhouden te worden zoals een buitenbeeld. De patina zal niet of nauwelijks verkleuren.  Bovenstaand gaat niet op voor een vochtige badkamer of kelder. Hier is een jaarlijkse schoonmaakbeurt zoals omschreven bij het onderhoud voor een buitenbeeld van toepassing.Privacyverklaring

Download hier de privacyverklaring
privacyverklaring in PDF format